Eminönü’nde Gezilecek Yerler En Güzel 15 Yer
Eminönü’nde Gezilecek Yerler En Güzel 15 Yer Tarihi yarımada üzerindeki bir semt olması ile ön plana çıkan Eminönü, Haliç’in batı kısmında yer almaktadır. İstanbul’un en popüler ve en merkezi noktalarından birdir. Eminönü, Osmanlı Dönemi’nde Gümrük Emirliği ve Deniz Gümrüğü gibi önemli yerlere ev sahipliği yaptığı için bu ismi almıştır.
Dünyanın en önemli limanlarından birine sahip olan Eminönü, hiç şüphesiz İstanbul’un en canlı noktalarından biri. Cumhuriyet Dönemi’nin ilk yıllarında Fatih ilçesi ile beraber İstanbul’un en merkezi bölgesi haline gelmeyi başarmıştır. İlçe olarak kabul edildiği ilk dönemde Adalar’dan sonra İstanbul’un en az yüz ölçümüne sahip ilçe olarak kayıtlara geçmiştir.
Eminönü’ne yolunuz düşerse nereleri gezip görmeniz gerektiği hakkında detaylıca bir gezi rehberi hazırladık işte detaylar…
Eminönü’nde Gezilecek Yerler En Güzel 15 Yer
Eminönü Meydanı
Eminönü Meydanı, İstanbulluların ve İstanbul’da turistlerin en çok sık ziyaret ettiği meydanlardan birisidir. Eminönü meydanında ve sahilinde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Yeni Camii, Mısır Çarşısı ve Eminönü Vapur İskeleleri meydan yakınlarında gezip görebileceğiniz sadece bir kaçı.
Tahtakale
Eminönü denilince akla ilk gelen yerlerden biri olan Tahtakale, Bizans Dönemi boyunca en önemli ticaret merkezlerinden biri olarak yüzlerce yıl hizmet vermiştir. Aklınıza gelebilecek her türlü araç gereci bulabileceğiniz Tahtakale hala aktif ticaret merkezlerinden biri olarak hizmet vermektedir.
Gülhane Parkı
Gülhane Parkı, Topkapı Sarayı, Alay Köşkü ve Sarayburnu gibi tarihi noktalar arasında yer alan İstanbul’un önemli bir parkıdır. Osmanlı Dönemi’nde Topkapı Sarayı’nın güller ile çevrili dış bahçesi olarak bu park kullanılmıştır. Ek olarak Gülhane Parkı üzerinde Tanzimat Fermanı ilk olarak, Hariciye Nazırı Mustafa Reşit Paşa tarafından bu parkta okunduğu bilinmektedir.
Beton yapıların kaldırılmasıyla park, 1800’lerden kalma ağaçları ortaya çıkararak 1950’lerin doğal manzarasını yeniden kazanmıştır. Hem tarihi açıdan hem de doğal güzelliği ile dikkat çeken Gülhane Parkı, gezilecek yerler listesi arasına mutlaka eklenmesi gereken yerlerden biri.
Mısır Çarşısı
Osmanlı’dan günümüze Mısır Çarşısı, İstanbul’daki en renkli noktalardan bir olarak görülüyor. Yapıldığı dönemde Yeni Cami Külliyesi’nin bir parçası olarak inşa edilmiş olan Mısır Çarşısı, hem Doğu’dan hem Batı’dan gelen ürünlerin toplandığı önemli bir ticaret merkezi.
Baharatçılardan aktarlara, kuyumculardan hediyelik eşyalara kadar çok sayıda farklı dükkana ev sahipliği yapan çarşı şehrin gezilecek en keyifli noktalarından sadece biri.
Galata Köprüsü
Karaköy ile Eminönü’nü birbirine bağlayan, 490 metre uzunluğundaki Galata Köprüsü, kendine has tarihi ve mimarisi ile popüler bir yer. Üzerinde günün her saati balık tutan insanları görebileceğiniz köprü, altındaki balık restoranları ile ünlü ve aynı zamanda İstanbul’un önemli sembollerinden biri.
Rüstem Paşa Cami
Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı olan Rüstem Paşa için yaptırılan bu cami hala aktif olarak halen daha kullanılmaktadır. 1562 ile 1564 yılları arasında yapıldığı düşünülen cami ziyaretçileri tarihi dokusuyla kendisine hayran bırakmakla kalmayıp mimarisi ile büyülemektedir.
Dördüncü Vakıf Han
Mimar Kemaleddin Bey tarafından tasarlanan Dördüncü Vakıf Han, günümüzde otel olarak hizmet vermektedir. Sultan Abdül Hamid’e ait Hamidiye Külliyesi amacıyla inşasına başlanmış olan bu yapı daha sonra Balkan Savaşları ve 1. Dünya Savaşı gibi etkenlerden dolayı zarar görmüştür, tekrardan restore edilerek bugün ki halini almıştır.
Cumhuriyet Dönemi Türkiye Mimarisi’nin en güzel örnekleri içerisinde gösterilmektedir. İçerisine sadece konaklama amacıyla giriliyor olsa da, dışarıdan eşsiz mimarisini görmenizi tavsiye ediyoruz.
Kapalıçarşı
İstanbul’un belki de en turistik noktası olan Kapalı Çarşı, dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden biri unvanına sahiptir. Fatih Sultan Mehmed tarafından 1460’da inşa ettirilmiş olan bu eşsiz çarşı, 65 sokağa yayılan bir alanda adeta örümcek ağı gibi yayılıyor.
Yüzlerce farklı alanla ilgili 4 bine yakın dükkanı ve atölyesiyle hizmet veren Kapalı Çarşı, 500 yıldır önemli bir ticaret merkezi olma özelliğini bugün de korumayı başarıyor. Türk el sanatlarının en güzel örneklerinden, ipek ve deri ürünlere kadar pek çok şeyi bulabileceğiniz çarşı, bugün hala dünyanın en fazla ziyaret edilen mekanları arasında yer ilk sırada yerini alıyor.
Türkiye İş Bankası Müzesi
Geçmişi 1898’li yıllara dayanan Türkiye İş Bankası Müzesi, Yeni Camii ve büyük Postane binasının arasında bulunuyor. Müze 14 Kasım 2007 tarihinde halka açılmış olup popülerliğini her geçen gün artıran bir yerdir. Müze’de, Türkiye İş Bankası’nın kurulduğu günden bugüne kadar Türkiye’nin ekonomik gelişimine tanıklık edebilir bankacılık ve kurumsal yapı ile ilgili belgeleri okuyabilirsiniz.
PTT Müzesi
PTT Müzesi, Telgraf ve Telefon, Posta ve Pul olmak üzere üç farklı bölümden oluşuyor. PTT’nin tarihi hakkında bilgiler içeren eserler de ziyaretçilerini bekliyor. Bu eserler ile PTT’nin geçmişten günümüze kadar nasıl değişim geçirdiğine şahit olabilirsiniz.
Müze içinde en dikkat çeken güzel ve tarihi pulların geçmişi olduğunu düşünüyoruz, Osmanlı’dan başlamış ve günümüze kadar iyi bir şekilde korunarak gelen pullar görmeye değer nitelikte. Osmanlı pul tarihi hakkında detaylı bilgilere sahip olma fırsat da sağlamaktadır. Müzeyi, hafta içi 08.30 ile 17.30 arası ziyaret edebilirsiniz.
Rahmi M. Koç Müzesi
Beyoğlu sınırları içerisinde bulunan Rahmi M. Koç Müzesi, Eminönü merkeze sadece 7 kilometre uzaklıktadır. Rahmi Koç’un desteğiyle birlikte 1994 yılında ziyarete açılmıştır. Türkiye sınırlarında ulaşım, sanayi, iletişim ve endüstri tarihini anlatan ilk önemli müze statütüsüyle ön plana çıkan bu mekanda geçmişe bir yolculuğa çıkmaya hazır olun. Gezi rehberi eşliğinde detaylı bilgi edinerek ufkunuzu genişletmeniz mümkün.
Sirkeci Tren Garı
Tarihi Şark Ekspresi (Orient Express) için Sultan II.Abdülhamt döneminde Alman bir mimar tarafından 1887-1889 yılları arasında yaptırılmış olan Sirkeci Garı, sıralı taş ve tuğla örülü Bizans mimarisinden, Selçuklu kapısı ve İslami mimariye uygun at nalı şeklindeki kemerli pencereleri ile geçmişten bu günde her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.
Hoca Paşa Sokak
Fatih Sultan Mehmet’in hocası tarafından Hoca Sinan Paşasokağı ismiyle bilinen sokak, hem yerli hem de yabancı turistlerin mutlaka gezip gördüğü uğrak noktalardan noktalardan birisidir. Sokak boyunca son derece özel yöresel lezzetleri bulabileceğiniz birçok restoran da eşsiz lezzetler sunmaktadır.
Turizm amacıyla kullanılan nokta olduğu için araç trafiğine kapalıdır. Ek olarak ulaşımı hızlı ve kolay bir şekilde sağlayabilmek için Marmaray tercih etmenizi tavsiye ederiz.
Galata Kulesi
Beyoğlu ilçesine bağlı Galata semtinde yer alan Galata Kulesi, Eminönü semtine yaklaşık 3 kilometre uzaklıktadır. UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan kule, İstanbul Boğazı’nı ve Haliç’i tepeden izleme fırsatını yakalamak isteyenlerin uğrak noktası. İstanbul’un en popüler tarihi yapıları arasında yerini almaktadır.
Sent Antuan Kilisesi
Beyoğlu’nda bulunan Sent Antuan Kilisesi, Eminönü merkeze sadece 4 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Katolik kilisesidir, İstanbul’un en büyük ve cemaat olarak en geniş kilisesi olarak görülmektedir. İstiklal Caddesi üzerinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken önemli bir tarihi yapılar arasında yer alır.
Daha fazla tatil rotası ve fazlasını keşfetmek isterseniz buraya tıklamanız yeterli.