Tisan Adası Nerede, Nasıl Gidilir, Nerede Kalınır?
Daha önceki 2022 Yazının Popüler Destinasyonları başlıklı yazımızda 2022 yazının popüler yaz tatili lokasyonlarından birisinin Mersin olduğunu belirtmiştik. Mersin’in Silifke ilçesine bağlı bulunan Tisan, berrak denizi ile turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. Ege tatil kasabalarını andıran Tisan’da otel bulunmamaktadır, bu da kasabanın samimi bir ortam sunmasını sağlamaktadır. Bunun yanında turistler için bazı kısıtlamalar da bulunmaktadır.
Tisan Adası’na Nasıl Gidilir?
Silifke merkezine 31km uzaklıkta bulunan Tisan Adası’na ulaşım için en ekonomik yöntem araç ile seyahat etmek olacaktır. Ankara’dan Tisan Adası’na gitmek isteyen turistlerin aklına gelen ilk soru, Ankara-Tisan Adası arası kaç km olacaktır. Ankara’nın Tisan Adası’na uzaklığı 630km’dir. İstanbul’dan araçlarıyla gitmek isteyenlerin ise 1000km’nin üzerinde bir yol katetmesi gerekecektir.
Uçak ile gelecek olanlar için Tisan Adası’nın en yakın havaalanına uzaklığının 170km olduğunu belirtmekte fayda var. Mersin Havaalanı’na iniş yaptıktan sonra Silifke’ye ulaşımın sağlanması ve ardından da 31km uzakta yer alan Tisan Adası’na geçiş yapılmalıdır. Bundan dolayı da uçak yolculuğu sonrasında araç kiralamak en iyi opsiyon olarak değerlendirilebilir.
Tisan Adası’nda Nerede Kalınır?
Tisan Adası’nda otel bulunmadığı için konaklama seçenekleri daha kısıtlıdır diğer tatil bölgelerine kıyasla. Konaklama için genellikle villaları kiralayabilirsiniz. Villalar çoğunlukla 1+1 ya da 2+1 olarak kiraya verilmekle birlikte bu tür villaların günlük kiraları 2022 yılı yazı için 1000TL ile 2000TL arasında değişkenlik göstermektedir. Tabi bunun yanında havuzlu ve lüks villalar da bulunmaktadır eğer bütçenizi daha yukarı taşıma imkanınız varsa.
Kiralık ev kullanıcılarına, Tisan Adası’nda bulunan ana plajın sonunda jezlong ve şemsiye de sunulmaktadır çoğunlukla. Fakat kişi sayısına bağlı olarak, bu jezlong ya da şemsiyeler yeterli olmayabilir. Bu nedenle ziyaretçilerin gitmeden önce bunu doğrulamaları ve gerekli önlemleri almaları tavsiye edilir. Bir diğer önemli not da duş ve soyunma kabinlerinin kullanımı ile alakalı. Sahilde bulunan duşlar ve soyunma kabinleri, Tisan’ın yerlilerinin kullanımına açık fakat turistlerin kullanmasına izin verilmemektedir.
Tisan Adası’nın Suyu ve Plajı Nasıl?
Tisan Adası’nın suyu, Akdeniz’de bulunması nedeniyle tuzlu ve sıcaktır Ege’ye kıyasla. Yarımadada doğu ve batı olmak üzere beyaz kumlu, turkuaz renkli iki koy ve doğuya bakan koyun karşısında, tatilcilerin yüzerek gidip gelebilecekleri mesafede iki de ada yer alıyor. Yarımada doğal güzelliği kadar tarihi kalıntılarıyla da zengin. Mersin bölgesinin en temiz ve cam gibi berrak ve dalgasız bir plajlarından biri. Denizi sığ ve taşlık, ancak rahatsız etmiyor.
Akdeniz’de diğer tatil rotalarını ve fazlasını keşfetmek isterseniz buraya tıklamanız yeterli.